follow me ... and i Miss u all

badan penaja

20 December 2012

ATV Di Sungai Sedim ... mmmphhhh.pasti Syok


Sukan ini dah lama , tapi baru dibawa masuk ke Sungai Sedim , emmmmm.. agak ketinggalan Sungai Sedim dalam sukan ini nampaknya. Apapun kami tak kisah , yang penting sukan ini sudah pun berjaya dibawa masuk ke sini .ALL TERRAINS VEHICLE - ATV  .










kadar / pax (RM)

Pakej ATV lunch Tree Top Walk wall Abseiling

route pakej A 35 35 50

pakej B 45 45 60

pakej C 75 75 90

pakej D 85 85 100

pakej E 190 190 205








*** Pakej E :: Camping in the jungle for a night + meals


  • Pakej A :: ATV + Lunch = RM35 
  • Pakej A :: ATV + Tree Top walk = RM35
  • Pakej A :: ATV + Abseiling = RM50
  • pakej B :: ATV + lunch = RM45 
  • pakej B :: ATV + tree top walk = RM45
  • Pakej B :: ATV + Abseiling = RM60
Pakej A, B , C , D , dan E berbeza dari segi Route dan tempoh masa


 ADAM 0136061652 

12 December 2012

Lekas bertindak booking Penginapan Anda disember 2012 ini

Kali ni saya nak update penginapan chalet terbaik di Sungai Sedim ini dari segi pemandangan , lokasi dan persekitarannya yang mana boleh kita lihat dalam gambar di bawah ini . Jadual tempahan bagi hujung minggu bulan Disember 2012 untuk chalet ini seperti berikut :-

Kemudahan : katil Queen @ single x 2 , sliding door , almari , tandas , cerek , heater , kipas (tiada aircond ,udara nyaman). 



HUJUNG MINGGU DISEMBER 2012

tarikh kekosongan tarikh kekosongan

14 ada /sedikit 28 ada

15 ada /sedikit 29 ada /sedikit

16 ada 30 ada

21 ada 31 ada

22 penuh 1 ada






  
















05 December 2012

Water Level Perfect For Water Rafting

Monsun tengkujuh menyebabkan pantai barat malaysia turut terkena tempiasnya. Ini turut berlaku di Sungai Sedim , hujan yang kerap menyebabkan paras airnya meningkat. Bagi kami , inilah masa terbaik untuk bermain Wild White Water Rafting. Apatah lagi jika mencuba pakej EXTREME ( RM280/pax) , pastinya BUAS sahaja nanti.

Bukan sepanjang tahun boleh dapat paras air macam ni . Segeralah tempah untuk slot rafting anda.

FULL TRIP RAFTING RM180 /pax (seorang)
EXTREME TRIP RAFTING RM280 /pax

ADAM - 013606152

10 November 2012

Musim Buah Telah Tiba. Makan sepuas puasnya..

FRUITS SEASON
yezza..musim buah dah tiba .  See the gigantic size of durian..no wonder durian known as Raja Buah (King of the Fruit). Kg sedim ini sememangnya terletak di kaki gunung dan rata rata penduduknya mempunyai dusun buah buahan. maka sapa yang berhajat nak makan sepuas hati buah durian baru gugur lagi segar bolehlah berkunjung ke kg sedim. pakej dibuka sekitar RM75-100 seorang. 2hari 1malam di dusun. Makan sampai puas tapi tak boleh bawa balik . jika bawa balik kira harga lain. but surely murah dari pasaran. better datang bawa 4x4. boleh borong ajer. penginapan di dusun buah buahan . tidur samada dalam khemah bawa sendiri atau dangau (pondok / hut) .
A 6.0 Kg Durian !!


09 November 2012

Hiking Gunung Bintang 7-9 Disember 2012

waterfall BintangGunung Bintang
Mount :::::::::: Bintang 1862m ~ 6110f
Duration ::::::: 3D2N
Fee ::::::::::::: RM130/pax including guiders, Permit , 4x4
Tent :::::::::::: not provided , but flysheet & groundsheet on sharing basis . Hammock can be used
Ration:::::::::: not provided but can be arranged
Lunch Pack :::::::::::::: add on RM10
Gears::::::::::::::  Personally must have ( mandatory) ****
Closing Date:::::::::::::: 25 Nov 2012
Confirmation :::::::::::::: by payment + full name+ ic + current address ( to issue permit)

who can join :-
1- Pendaki biasa dijemput bersama , apatah lagi yang dah lama.
2- Tiada masalah cuti .
3- Tiada masalah ibu mengandung.
4- Ada melakukan senaman demi kesejahteraan diri sendiri nanti.
5- Yang berkereta agar boleh rakan rakan lain tumpang sama



***** Hiking bag, sleeping bag, raincoat , dry socks, medicines , lighter , ration , power bars , drinking water , trekking shoes , parang , HEADLAMP ( not torch light) ,

08 November 2012

Hidden Waterfall Visit

new package available . Launching today.
waterfall Bintang

Details as follow :-

DAYPACK TRIP RM100 ( minimum 10 pax)
Duration::::::::: 2.5 hours trekking ascending and 2.0 hours descending
Gears:::::::::::: daypack bagpack + rations + drinks ( not provided)
Fee :::::::::::::::  RM100 including 4x4 and Permit
Minimum::::::::10 pax


2Days 1 Night  TRIP RM130 ( minimum 10 pax)
Duration::::::: 2.5 hours trekking ascending and 2.0 hours descending
Gears:::::::::: daypack bagpack + rations+ drinks ( not provided)
Tent::::::::::::: not provided . Hammock can be used.
Fee ::::::::::::: RM100 including 4x4 and Permit
Minimum::::::10 pax

***Deposit 50% with name , IC , current address ( applying permit)
***2 weeks early booking is compulsory , to issue permit form.
*** Hammocks are available for rent ( RM15/ unit)

Encik Adam Sungai Sedim : -  0136061652
Sungaisedim@gmail.com

07 November 2012

Hiking Yellow & Pass ( cameron highland)

This event is organize by me.
Please read the details via this link. .
Yellow & Pass.

yellow Pass Adamyellow Pass Adam 2

06 November 2012

The best outdoors for you– Package

TRIPLE CHALLENGE 3D2N & 4D3N for the best adventurous.
Email “ sungaisedim@gmail.com
Contact*  ADAM 013606152
*** minimum 30 pax
*** Cash Only
*** Large no. of pax entitled for price reduction
*** early confirmation is a must , Permit for entering reserved forest must be applied 2 weeks earlier.





3D2N


Package A1 RM376

1 Hiking Gunung Bintang , 2D1N

2 Wild White Water Rafting Full Trip

3 Jungle War Paintball






Package A2 RM476

1 Hiking Gunung Bintang , 2D1N

2 Wild White Water Rafting EXTREME trip

3 Tree Top Walk entry





4D3N




Package B1 RM400

1 Hiking Gunung Bintang 3D2N

2 Wild White Water Rafting FULL trip

3 Jungle War Paintball






Package B2 RM500

1 Hiking Gunung Bintang , 3D2N

2 Wild White Water Rafting EXTREME trip

3 Jungle War Paintball




Nak cuba makan ini

tumbuhan ini boleh didapati di tebing sungai sedim. sangat sedim untuk dimakan begitu saja atau bersama nasi sebagai ulam. namanya pokok cekur. Bunganya juga boleh dimakan. Berselera bila makan dengan nasi dan sambal belacan

cekur_sedim

26 September 2012

Universal River Signals

 

These signals may be substituted with an alternate set of signals agreed upon by the group.

Stop: Potential Hazard Ahead. Wait for “all clear” signal before proceeding, or scout ahead. form a horizontal bar with your outstretched arms. Those seeing the signal should pass it back to others in the party. -

Help/Emergency: Assist the signaler as quickly as possible. Give three long blasts on a police whistle while waving a paddle, helmet or life vest over your head. If a whistle is not available, use the visual signal alone. A whistle is best carried on a lanyard attached to your life vest.

All Clear - Come ahead: (in the absence of other directions proceed down the center). Form a vertical bar with your paddle or one arm held high above your head. Paddle blade should be turned flat for maximum visibility. To signal direction or a preferred course through a rapid around obstruction, lower the previously vertical “all clear” by 45 degrees toward the side of the river with the preferred route. Never point toward the obstacle you wish to avoid.

I'm okay: I'm okay and not hurt. While holding the elbow outward toward the side, repeatedly pat the top of your head.

Light & Easy : Sungai Sedim

Fun Trip Water rafting sungai sedimsedim waterfall

  1. Jungle trekking to hidden waterfall
  2. Walk on the longest Tree Top Walk in the world
  3. White Water rafting Fun trip

minimum 8 pax . cash only .
Fee  : RM 100 /pax
Contact us : ADAM 0136061652
Deposit a week before an event.

13 September 2012

New game. more exciting. Riverboarding

enjoy the pictures

riverboardingriverboarding adam sg sedimRiverboarding Sungai sedimriverboarding sungai sedim 1riverboarding sungai sedim2

29 August 2012

Hiking Gunung IRAU–Open

Trip ini sebegini dianjurkan bagi memberi peluang kepada yang slow mover a.k.a beginner untuk mencapai puncak irau . Kita akan bekerjasama memastikan dari segi mental dan fizikal agar mereka ini menikmati keindahan ciptaan Allah s.w.t . . maka sweepers kerja keras skit ya. 

*******************************************************
Duration :::::: 2D1N
Date :::::::::: 3-4 Nov 2012
Fee ::::::::::: RM35
Payment:::::: CIMB GOODWILL ESCAPE 12050001957104
Ration :::::::: add on RM10
Transport::::: not provided
Tent :::::::::: limited flysheet.
RV::::::::::::: Kg Raja, cameron highland
contact:::::::: Encik Bear 0136061652
Participants::: Limited 25 pax. ( camp site issue)

*******************************************************

who can join :-

  1. Beginner, 0 experience are most welcome
  2. Pendaki biasa dijemput bersama , apatah lagi yang dah lama. 
  3. Tiada masalah cuti 
  4. Tiada masalah isteri mengandung
  5. Ada melakukan senaman demi kesejahteraan diri sendiri nanti.
  6. Yang berkereta agar boleh rakan rakan lain tumpang sama

rasa mahal .. tak perlu kata apa apa
rasa sederhana.. please consider
rasa murah .. syukur lah.

jika ada facebook boleh follow up di sini Irau - MODE sweeper kerja lebih.

6313710931_1816c4207e_b

04 August 2012

Portable Stoves for sale

Sesuai untuk kembara 4x4 , camping,  mountain bike , Kayak , canoe , mendaki gunung ,  kontraktor , dalam kolej , rumah sewa bujang , berkelah di pantai dan sungai apatah lagi semasa memancing dan para nelayan.

stove SPIDER FMS RM80  + adapter RM25 + pos RM10 = RM115
stove dan adapter dijual secara berasingan . Adapter benda bulat hitam seperti gambar no. 1 tu..Jika tak beli adapter tak dapat lah guna gas Tin .

stove PETAK RM50 + pos RM10 = RM60 (tidak perlu adapter)

stove WINDPROOF RM60 + pos RM10 = RM70 (tidak perlu adapter)





Stove in action

Untuk pengetahuan stove ini menggunakan gas butane yang boleh didapati di semua pasaraya gergasi , tesko , care4 , speedmart 99.

URUSAN SECARA POS dikenakan caj pos RM10.
Cash On Delivery (COD) seksyen 7,8,9 shah alam sahaja.
Adam - 0136061652
barang-barang camping yang lain akan menyusul selepas ini. Boleh request jika mahu dalam pukal atau seunit sahaja.

23 July 2012

Aktiviti sesuai Pelajar Tadika , Sekolah Rendah

  1. melawat tree top walk . jambatan gantung terpanjang di dunia. RM6/ pelajar
  2. Sukaneka
  3. obstacles course ringan pertandingan mewarna tema alam
  4. Educational trekking
  5. mandi sungai ( sarankan anak sungai ) dan berkelah
  6. BBQ

20 July 2012

One Day Eco Challenge harga pelajar

Untuk pelajar kami boleh menawarkan harga lebih rendah. Kami faham pelajar sangat sukar mendapatkan dana berbanding pihak korporat dan kerajaan.  Berikut adalah cadangan sebut harga bagi sehari penuh aktiviti ala ala eco challenge atau amazing race yang boleh dilakukan di sini .









bil Check point Disiplin Kadar (RM)

Normal Tawaran

1 1 slope ball 120 70

2 2 big puzzle

3 3 bertam weaving

4 4 wood puzzle

5 5 nature obstacles

6 6 smart ball

7 7 paintball target shooting

8 Lunch Pack 10 8


jumlah 130 78







Pihak kami sentiasa memberi ruang untuk dibawa berunding dari masa ke semasa. Jika ingin bermalam di sini juga dialu alukan . Boleh buat 2H1M , 3H2M dengan pelbagai aktiviti lain .

07 July 2012

Guider Gunung Bintang






Ketinggian 1862 meter  (6110 kaki) Tertinggi di Kedah.

Suhu 15 darjah celcius di ketinggian 1500m

Syarat mendaki Permit , guider dan laporan polis

Nisbah 10 pendaki :1 guider

Tempoh terbaik 3Hari 2malam

Tempoh Ok 2 Hari 1 malam

Guider Gunung Bintang Adam dan rakan rakan sekampung 0136061652










Guider RM540 /guider

Porter RM450/ porter ( maksimum 15kg)

Tukang Masak RM450/chef (chef tidak bertanggungjawab usung 100% bahan memasak)

Pengangkutan ( 4x4 ) RM200 minimum. tambahan RM10 bagi peserta ke 13,14,15 dan seterusnya.

Permit RM10 / pax ( dikeluarkan oleh pejabat hutan- Kami uruskan)

Data Peserta diperlukan Nama, no kad pengenalan , alamat sekarang, no tel waris dan nyatakan hubungan.





03 July 2012

The hidden flora of Sungai Sedim

No words can describe
164026_166728936707229_7472275_n165677_166728366707286_7040090_n168408_166727833374006_7954882_n179415_164529976927125_3523145_n180144_166728233373966_1947457_n180241_166721613374628_1044525_n224962_446079905416873_1685663961_nP1020419

28 June 2012

Perkhidmatan lain

 

Perkhidmatan lain yang biasa saya lakukan ialah sebagai guiders gunung terutamanya di kawasan cameron highland ( cth : irau , yellow , yong yap , bubu , tok nenek , yong belar ) , Terengganu untuk air terjun chemerong – Gunung berembun – air terjun lansir .

Tidak lupa juga, gunung yang menjadi sumber kepada air sungai sedim , Gunung Bintang .

d

2

333

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sungai Sedim Jeram Terbaik Malaysia Headline Animator